Bio borsófehérje VegÁn fehérje gluténmentes 400 g ! Allergiamentes !
0
Áru állapotaÚj
Kikiáltási ár2,880,-Ft
Aktuális ár2,880,-Ft Licitálok
Cikkszám: #7556472
Aukció kezdete: 2018-10-19 15:05:56
Lejár: 1 nap, 1 óra
Mennyiség: 1 db.
Licitek: 0 db. Megnéz
Kattintások: 0 db.
Garancia: Nincs
Áru helye: Győr-Moson-Sopron megye / Magyarország
Szállítás: személyes átvétel
Fizetési mód: készpénz
Az eladó

99.58% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

9 éve és 6 hónapja

Termék leírása

Bio borsófehérje, 400 g, vegán sportolóknak (is) tökéletes választás!:)

A káliumban, kalciumban, magnéziumban, vasban, cinkben, folsavban és aminosavakban gazdag borsófehérje nem tartalmaz koleszterint, könnyen emészthető.

A káliumban, kalciumban, magnéziumban, vasban, cinkben, folsavban és aminosavakban gazdag borsófehérje nem tartalmaz koleszterint, könnyen emészthető.

Nem tartalmaz nehézfémet, adalékokat, növényvédőszereket, állati eredetű, vagy szennyező anyagokat, GMO mentes, nem allergizál.

Felhasználható még levesekhez, főzelékekhez, italokhoz, smoothiek-hoz keverve, akár bébiételekhez is.

Mi az amit szedésével elérhetsz?

Glutén-és laktózérzékenyek számára ideális fehérjeforrás
Más növényi fehérjéknél jobb az aminosav profilja

A borsófehérje mint táplálékkiegészítő főként közönséges zöldborsóból kerül előállításra, esetleg sárgaborsóból, ezek aminosavprofilja közel azonos. A borsófehérje könnyen és olcsón előállítható, nem igényel olyan speciális technológiai eljárásokat az izolálása, mint bizonyos állati eredetű fehérjék, főként a tejalapú fehérjék előállítása. Étkezési fehérjeként tökéletes alternatíva lehet azok számára, akik valamilyen ételallergiában szenvednek, nem tolerálják a laktózt, a tejalapú fehérjéket, a tojásfehérjét, glutént, vagy nehezen emésztik a szóját. Bár több gyártó is a tejsavófehérje kizárólagos alternatívájaként hirdeti, ez leginkább csak eltúlzott reklámfogás, mert bár a borsófehérje konentrátumok és izolátumok kedvező mutatókkal rendelkeznek a felszívódás és hasznosulás terén, biológiai értékük (~70-75) messze alulmarad az állati eredetű fehréjeforrásokhoz képest, mint ahogyan ez más növényi eredetű fehérjék esetében is igaz. Ugyanakkor más növényi eredetű fehérjékkel ellentétben ritkán okoznak gyomor- és bélrendszeri panaszokat. Ráadásul a borsófehérje nagyon gyenge allergén, a legritkább esetekben okoz csak allergiás reakciókat, így ez egy rendkívül jól tolerálható tápanyagforrás. Aminosavprofilja nagyon hasonló a szójafehérje profiljához, szintén teljes spektrumú. Azonban nem mehetünk el szó nélkül egy-két említésre méltó különbség mellett: Bcaa aminosavakat a borsófehérje nagy mennyiségben tartalmaz, a növényi fehérjék közül egyedül a borsófehérje Bcaa tartalma közelíti meg a tejsavófehérje legendásan magas leuicn, izoleucin és valin tartalmát. Kiemelkedő mennyiségben tartalmaz arginint, lízint és fenilalanint (a borsófehérje kb. háromszor annyi arginint tartalmaz, mint a tejsavófehérje). Összegezve, az állati fehérjékhez viszonyítva tehát gyengébb minőségű forrásnak tekinthető, de viszonylag kevés kompromisszummal kiegészíthető vele bármilyen sporttevékenységet megtámogató étrend. Kedvező aminosavprofilja mellett, növényi mivolta ellenére könnyű emészthetősége és hasznosíthatósága teszi egyedülálóvá a növényi eredetű fehérjeforrások között a borsófehérjét.

Általánosságban elmondható, hogy a borsófehérje koncentrátumok, főként az izolátumok könnyen emészthetők, könnyed és kevésbé lisztes textúrájú turmixot készíthetünk belőlük, jellegzetesen édeskés ízük van. Sütéshez, főzéshez egyaránt alkalmazhatjuk a borsófehérjét.

100g borsófehérje izolátum aminosavprofilja:
Esszenciális aminosavak:
Izoleucin: 3282mg
Leucin: 6027mg
Lizin: 5394mg
Metionin: 633mg
Fenilalanin: 3966mg
Treonin: 2808mg
Triptofán: 633mg
Valin: 3549mg

Nem esszenciális aminosavak:
Alanin: 2922mg
Arginin: 6090mg
Aszparginsav: 8466mg
Cisztein: 1074mg
Glutamin: 12858mg
Glicin: 2958mg
Hisztidin: 1770mg
Prolin: 3126mg
Szerin: 3756mg
Tirozin: 2658mg

Miért használjuk?
Vegák, vegetáriánusok számára ideális fehérjeforrás
Kitűnő alternatíva glutén- és laktózérzékenység esetén, illetve akkor, ha az állati eredetű forrásokat intolerancia vagy egyéb okok miatt kerülnénk, illetve ha a szójafehérjét is ki kell zárnunk az étrendünkből
Más növényi eredetű fehérjeforrásokhoz viszonyítva kedvező aminosavprofillal rendelkezik
Könnyen emészthető, ritkán okoz gyomor- és bélrendszeri panaszokat

Szállítási és fizetési feltételek
Kommentek
Kérdezzen az eladótól!
Tulajdonságok
  • Számlaadás: Nem
  • Állapot: új, bontatlan
  • Garancia: Nincs