Bio retekmag, csíráztatni is, 20 g Szuper! Retek
0
Áru állapotaÚj
Kikiáltási ár170,-Ft
Aktuális ár170,-Ft Licitálok
Cikkszám: #7279451
Aukció kezdete: 2017-12-11 09:09:00
Lejár: 2 nap, 5 óra
Mennyiség: 1 db.
Licitek: 0 db.
Kattintások: 0 db.
Garancia: Nincs
Áru helye: Debrecen,
Hajdú-Bihar megye / Magyarország
Szállítás: személyes átvétel
Fizetési mód: készpénz
Az eladó

99,57% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

8 éve és 8 hónapja

Termék leírása

Biorganik, bio retekmag, 20 g

Kis tasakban küldöm. Ellenőrzött bio termék, csak kimért.

 

Aki csíráztat, nagyon figyeljen oda, hogy mindig ellenőrzött bio magokat vásároljon!

 

Felhasználás:

Az ételeknek pikáns, csípős ízt kölcsönöz.

Retek csíra hatása :


- Természetes antibiotikum.
- Több hőt termel, mint a kifejlett retek, elősegíti a felesleges nyálka eltávolítását, egy tisztító folyamatot indít el.
- Kiüríti a bélférgeket.
- Tisztítja a légzőszerveket, nyálkahártyát, ezzel csodálatosan gyógyítja a megfázást, homlok-, orrmelléküreg dugulást, szamárköhögést, lassan elhúzódó asztmát.
- Pakolást is lehet készíteni, csökkenti a reumás fájdalmakat (összeturmixolt csírát liszttel elkeverni.
- A bélflóra szereti a retek anyagait, rothadás gátló és antiszeptikus hatású.
- Kis mennyiségben étvágygerjesztő.
- Hatásos vizelethajtó, erősítő.
- Húgyvezeték, húgyhólyag, vese- és májtisztító.
- Segít egyes vese- és epekövek eltávolításában, beleértve az epehomokot is.
- Magas foszfáttartalmú vegyületei tisztítják, szépítik a bőrt, elmulasztják a pattanásokat.

Latin megnevezés: Triticum aestivum.
Vetés: egész évben vethető. 
Egy tányérhoz 3 evőkanál magot szórjunk nedves szűrőpapírra
Hőmérséklet: 20 C
Öntözés: naponta kétszer öblítsük át friss, tiszta vízzel.
Csírázási idő: 3 nap

 

Csíráztatás :

Azt biztosan mindenki tudja, hogy nyers, hőkezeletlen állapotban érdemes a legtöbb zöldséget fogyasztani, hiszen akkor vitamintartalmuk jóval magasabb. A csírákat is nyersen javasolt fogyasztani.

Vitamintartalmuk igen-igen magas! Több ásványi anyagot tartalmaznak, fogyasztásuk teljesen biztonságos, mentesek a nehézfémektől és minden szennyező anyagoktól. (Ha bio minősítéssel rendelkező csírákról van szó. Csíráztatni ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó csírákat ajánlatos, így csíráink, mentesek mindenféle vegyszerkezeléstől, antibiotikum származéktól, gyom- és rovarirtószertől és egyéb adalékanyagoktól és persze a színező, tartósító, ízfokozó szerektől… Figyelem! A vetésre szánt nem bio magvak csávázottak lehetnek, mely azt jelenti, hogy gombaölőszerrel, és vegyszerrel vannak bevonva a mag védelme érdekében. Csak kifejezetten csíráztatásra szánt magvakat fogyasszunk, ezek mind csávázás mentesek!)

Mesterséges vitaminok a szervezetben csak nagyon kis hányadban szívódnak fel, a csírákból és természetes táplálékokból nyert vitaminok hasznosulása igen magas.

A csírákban rengeteg enzim található. Ezeket elfogyasztásuk után szervezetünk alkotórészeire bontja, majd ezekből építi fel a működéséhez szükséges saját enzimjeit. Az enzimek a szervezetünkben végbemenő kémiai reakciók (anyagcsere folyamatok) gyorsításához és irányításához szükségesek.

Többet érhet rendszeres fogyasztásuk, mint bármely más csodaszeré!!!

Olcsó, vegyszermentes, hatalmas erővel, tiszta energiával rendelkezik, élő és nem halott táplálék.

Ára még annak is elérhető, aki nem tud más egészségesnek nevezett szuperélelmiszerhez hozzájutni, hiszen mit kell megvásárolnunk? Egyedül a magot, aminek zacskója nem egy nagy összeg.

A gabona nem halott, élettelen anyag. Csak alvó, szunnyadó periódusban van, egy túlélési folyamat játszódik le benne, melynek jeleit mi magunk nem láthatjuk. A magocska a számára kedvező pillanatra vár, hogy új növény fejlődjön belőle. A mag egy hatalmas tápanyagraktár, melyből a csírakezdemény, csírácska fejlődik.

Mi kell a csírázáshoz?

Elsősorban nedvesség és megfelelő hőmérséklet. Ha adottak ezek a feltételek, a kis magocska felébred, és csírázásnak indul, mely során hatalmas változások zajlanak le a magban. A növény életében ekkor történnek a legnagyobb változások. A mag keményítőtartalma csökken, és gyorsan hasznosítható cukorrá alakul, hiszen azonnal hatalmas energiára van szüksége a csírának a növekedéshez.

Csírázás közben a magban található telített zsírok mennyisége csökken, szénhidráttá és telítetlen zsírsavakká alakulnak. Az ásványi anyagok mennyisége is nő csírázáskor. A világosban csírázó magok csírái idővel zöld színűre változnak, mivel fény hatására a hajtásokban egy zöld színű anyag, a klorofill termelődik.

A csírák nagy szolgálatot tehetnek a daganatos betegségek elleni küzdelemben is.

És még egy fontos dolog, ami talán hihetetlennek tűnik, de a csírákban a vitamintartalom akár 100- vagy ezerszeres is lehet a kifejlődő növényhez képest.

Nem ördöngősség a csíráztatás, mindenképpen érdemes beiktatni a mindennapjainkba.

A csírák fogyaszthatók salátákban, salátákra szórva, megkent kenyérre szórva, köretekhez hozzákeverve, de akár önmagukban is.

Váljék egészségedre!

 

forrás: http://www.hazaipiac.hu/magyar/eshop/24-1-Zoldseg-Gyumolcs/0/5/216-Retek-mag-Bio-csira-Csiraztatas

 
Szállítási és fizetési feltételek
Kommentek
Kérdezzen az eladótól!
Tulajdonságok
  • Garancia: Nincs